prevnext

Stiluri in design

VA-03-00-0003-03_l[1]

Stilul este definit in mod uzual, ca o adeziune la o comunitate ideologica sau artistica. El poate fi determinat de o anumita perioada de timp, de o directie in arta sau pur si simplu prin caracteristicile individuale ale unui anumit domeniu.

Nu este surprinzator ca majoritatea oamenilor incearca sa-si construiasca micul lor univers, special creat dupa chipul si asemanarea lor. O gama larga de materiale si finisaje le ofera practic posibilitati nelimitate in acest sens. Desigur, traim intr-o era a stilurilor amestecate in arhitectura si d├ęcor interior, de aceea cel mai rezonabil ar fi sa se utilizeze elemente din mai multe stiluri.

In scopul de a va lamuri putin asupra acestor aspecte, voi face o scurta trecere in revista a principalelor stiluri folosite in decorul interior.

Decoratorii si designerii pot alege un stil ca baza de plecare, dar ei sunt liberi sa-l interpreteze in modul propriu si in spiritul vremurilor moderne in care traim, folosind noi materiale si tehnologii.

Din categoria stilului mare, istoric, cele mai folosite elemente sunt motivele clasiciste si moderniste, asa incat STILUL CLASIC, ROCOCO, EMPIRE, ART NOUVEAU, MINIMALIST, HI TECH s-au desprins in mod firesc din marea
familie.

Specialitatea noastra sunt STILUL CLASIC, ART NOUVEAU, MINIMALIST si pentru a va lamuri directia spre care sa va indreptati, va voi da cateva scurte explicatii.