prevnext

Stilul Art-Nouveau

Stilul Art-NouveauArt-Nouveau se incadreaza in ramura “modernista“ a stilului istoric. Poate fi descris in mai multe moduri, daca pentru unii pare prea decorativ si nefiresc, altii gasesc in el armonie, fantastic si aspiratii romantice. Asimilarea naturii este principiul lui de baza. Interioarele lui moderne dau impresia de spatiu fluid si dinamic, impresie sustinuta de elementele din fier forjat cu contururi curbe, usi si ferestre rotunjite, un décor bogat in sculptura, lemn, vitralii si metal.

Stilul Art-NouveauActualizarea acestui stil se poate face utilizand tapete cu textura moale, chenare florale largi, oglinzi cu rame sculptate din lemn. Iluminatul realizat cu candelabre cu sticla cilindrica sau material textil, da impresia de lumina “plictisitoare” dar perfect calculata.

Rolul de lider in décor l-a obtinut datorita mobilierului din fier forjat cu linii curbe si netede, care se poate folosi in toate incaperile locuintei. Spre exemplu in dormitor alaturi de un pat din fier forjat, putem adauga obiecte cu tesaturi frumos drapate, lampi de veghe cu “fantezii curbe”, in bucatarie o masa rotunda din fier forjat pentru prietenii vechi, cu scaune curbate tapitate cu lumina concentrata deasupra ei.

Art-Nouveau numit la inceputul anilor 1900 “modern pentru cei saraci” a ajuns in zilele noastre un stil extrem de complex si pretentios.Stilul Art-Nouveau